Regelmaat

Van baby af aan is het een van de belangrijkste dingen die we nodig hebben Regelmaat.

Het blijft je ook nog eens je hele leven achtervolgen. Want ook gezond leven doe je het beste in regelmaat. Als moeder van schoolgaande kinderen vind ik het heel makkelijk om op dagen dat de kinderen naar school gaan om mijn eigen regelmaat vast te houden. De kinderen zitten op de basisschool in een prima regelmaat en daar ga ik dan ook prima in mee. Het wordt pas lastig in het weekend. We komen wat later uit bed, en opeens nemen we het niet zo nou met 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. 

 

Maar het kan natuurlijk wel. Zorg altijd dat je voorbereid van huis gaat. Stop dat stuk fruit in je tas met dat flesje water.

Tijdens een leuke middag shoppen kun je ook best even op een bankje gaan zitten om van je tussendoortje te genieten.

 

Wat ik ook heel vaak zie is dat mensen door de werkdruk hun pauzes laten schieten. 

Het idee erachter is altijd dat ze er echt geen tijd voor hebben. Maar wist je dat als je wel die verdiende pauzes zou nemen dat je vaak weer met nieuwe energie je werk hervat. Even tijdens je lunch een wandeling maken in de frisse lucht helpt hierbij heel goed. Want als je eerlijk gaat kijken lost het niet nemen van je pauze echt niet die werkdruk op. Neem gewoon waar je recht op hebt. Die pauzes krijgen we niet voor niets en je kunt je regelmaat in de voeding vasthouden.

 

Als je overdag zorgt dat je je lichaam regelmatig voed is de kans dat je een snaaibui krijgt aan het einde veel kleiner.