Tijd voor jezelf

Tijd voor jezelf.

 

Je herkent het vast, druk druk druk met van alles en voor iedereen. Ik was ook altijd zo. Op de een of andere manier voelde ik mezelf pas een goede moeder als mijn gezin alles kon doen wat ze maar wilde. Daarnaast wilde ik ook nog de ideale werknemer zijn voor mijn baas en een succesvol eigen bedrijf runnen. Ik hield alle balletjes redelijk in de lucht. Tot mijn dochter de diagnose kanker kreeg en ik alle ballen wel even moest  laten vallen. 

 

Ja, dan leer je op een hele harde manier wel wat belangrijk is en dat je wel moet kiezen. Op dat moment is maar een ding belangrijk en dat is je gezin en hoe je hiermee omgaat. Als ik van die tijd iets geleerd heb dan is het wel wat belangrijk is en wat niet. Vooral doen wat je leuk vind is wel belangrijk. 

 

Ik heb ook geleerd dat ik tijd voor mezelf mag nemen. Even weg uit de thuissituatie om bij te komen. Mijn dochter rijd paard en ik merkte dat ik het echt geweldig vond om te zien hoe ze genoot om met die dieren bezig te zijn. De instructrice van mijn dochter riep een keer, ga toch een startcursus volgen, gewoon 5 lessen om te kijken of je het leuk vind. Nu 1,5jaar verder ga ik nog steeds iedere vrijdagavond met een hele leuke groep meiden paardrijden. Echt tijd voor mezelf. Voor een uurtje paardrijden ben ik wel 3 uur van huis. Gezellig blijven plakken in de kantine. Ik kan nog zo gespannen op mijn paard stappen maar als ik klaar ben met rijden ben ik die spanning helemaal kwijt. Helaas heb ik last van Fibromyalgie en spanning zorgt bij mij voor pijn. waardevolle tijd voor mij dus.

 

Wat mijn dochter betreft, gelukkig was de tumor heel goed te verwijderen door een operatie en is ons een zware behandeling bespaard gebleven maar bij iedere controle is die spanning er toch weer. Dan is het goed dat er voor mij ook een moment voor mezelf is met ontspanning. 

De broodnodige tijd voormezelf om te kunnen blijven functioneren. 

 

Nu bijna 2 jaar verder voelt mijn dochter zich beter dan ooit, mijn bedrijf draaid heel goed, ik ben ook nog de werknemer die ik graag zou willen zijn en mijn gezin geniet. Ik zal niet zeggen dat ik geen pijn meer heb, dat kan ook niet maar de lichamelijke dippen zijn veel minder diep en langdurig en daar heeft mijn hele gezin profijt van.

 

Sinds kort heb ik 2 tot 3 keer in de week iets voor mezelf. Het zijn vaste momenten in mijn agenda dus iedereen weet dat het mijn momenten zijn en respecteren dat. Ik heb mezelf voorgenomen om alles wat ik wil er om heen te plannen. Niets of niemand komt er tussen.

 

Dus maak tijd voor jezelf een vast item in je agenda, het is zo belangrijk