Last van verstopping tijdens de vakantie?

Last van verstopping tijdens de vakantie?


Misschien een beetje een onsmakelijk onderwerp maar het kan je vakantie behoorlijk bederven. Als je er last van hebt kun je je behoorlijk naar voelen.


Ik wel


Ik zelf heb er jaren lang last van gehad. 

Ik heb ook jaren lang gedacht dat het kwam door dat ik naar een vreemde wc moest. Daar heb ik thuis ook eigenlijk wel last van. Op de een of andere manier kan ik het prima uitstellen tot ik thuis ben.


Ik heb in de loop der jaren eens goed naar mezelf gaan kijken op de vakantie. Wat is mijn eetpatroon. Eet ik wel genieg vezels en drink ik wel genoeg en niet geheel onbelangrijk hoeveel beweeg ik. Al snel kwam ik er achter dat alles anders gaat dan thuis. 


Wat is de oorzaak.


Als ontbijt vond ik croissantjes en harde witte broodjes. Ik at wel regelmatig groenten maar niet zoals thuis en een fruitschaal.....

Op vakantie......

Het enige goede wat ik wel veel deed is water drinken, dat doe ik thuis wel erg weinig. 

Bewegen, ik ga op vakantie voor mijn rust hoor. Ik maakte er op de vakantie evht een potje van. Het enige geluk hiervan is dat ik na 3 dagen zo vol zat dat er van eten niet veel meer terecht en dus bij mij de vakantie kilo's dus eigelijk altijd meevielen. Maar ik voelde me dagen echt niet lekker.


Tijd voor verandering


Dus was het tijd om dit probleem een serieus beet te pakken. Natuurlijk eet ik ook echt wel eens iets dat niet zo goed is maar dat is dan wel een uitzondering. Ik ga met mijn man en kids zoveel mogelijk actieve leuke dingen doen en ee staat een fruitschaal in de voortent. Die bruine broodjes zijn echt niet minder lekker en sta bijna iedere avond in de voortent een prakkie te koken. Er staat ook nog een fruitschaal op tafel. 


Ik voel me echt lekker op de vakantie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0