Ik ben ook een van jullie

Ik ben gewichtsconsulent. Ik ben dat geworden omdat ik als geen ander weet hoe moeilijk het is om een gezond gewicht te bereiken en misschien wel nog moeilijker om het te behouden.

 

Het is allemaal begonnen met mijn eigen strijd tegen de kilo's. Ik ging zelf ook jaren lang door het leven met een behoorlijk overgewicht. Na de geboorte van mijn dochter begon ik in te zien dat het zo niet langer meer kon. Ik moest er wat aan doen. Dus ik met een boek van Sonja aan de slag. Mijn interesse in voeding begon vanaf daar dan ook te groeien. Ik begon me er dan ook echt in te verdiepen. Trots als ik was op mijn eigen behaalde resultaat had ik wel steeds meer het gevoel dat ik anderen er ook mee zou kunnen helpen. Zo is het dan ook ontstaan dat ik de opleiding ben gaan doen en uiteindelijk mijn praktijk ben gestart. 

 

Hoewel ik al jaren dat extreme overgewicht achter me heb gelaten is het ook voor mij nog steeds moeilijk.

Natuurlijk eet ik veel gezonder dan voorheen en weet ook echt wel wat de valkuilen kunnen zijn en wat je ermee kunt doen maar ook ik ben iemand die gevoelig blijft voor de valkuilen. je kunt dus wel stellen dat ik niet alleen vanuit de theorie kan denken en werken maar ook uit mijn eigen ervaring. Hierdoor kan ik me prima verplaatsen in de mentale kwesties die je kunt hebben. Afvallen is zeker niet alleen het simpele aanpassen van het eetpatroon zoals veel mensen denken die er niet mee worstelen. Het is vaak eerder de situatie die een grotere rol speelt dan het eten zelf. Denk maar eens aan eten uit emotie, troost, verveling maar ook je omgeving kan een grote rol spelen. 

 

Mijn grote valkuil is toch wel alleen zijn. Overdag kan ik dat prima aan want ben ik vaak erg druk dus heb ik geen tijd om daar over na te denken. Ben ik in de avond alleen thuis dan is het heel anders. Dan zit ik op de bank voor de tv en moet ik echt andere afleiding gaan zoeken om toch niet wat lekkers in mijn mond te stoppen. Honger met het koppie en niet met de buik dus.

 

Mijn opleiding als gewichtsconsulent was heel er gericht op voeding en de kant van de mentale kwestie kreeg wat minder aandacht. Daarom heb ik er vorig jaar voor gekozen om als bijscholing te kiezen voor de opleiding tot lifestyle coaching. Deze opleiding richt zich volledig op de mentale kant van het afvallen. Waar komt het vandaan, en hoe ga je ermee om. Deze maand ga ik deze opleiding helemaal afronden. Weer een mooie mijlpaal in mijn loopbaan als gewichtsconsulent.