Waar wordt jij blij van?

Dit is voor mij een van de dingen waar ik blij van wordt.

Ik had wel tientallen andere foto's had kunnen plaatsen. 

Mijn kinderen, mijn man, lekker weg met vriendinnen, bloemen...... Noem het maar op. Als iets belangrijk is in het gezonder willen leven en afvallen is het wel dat het veel makkelijker gaat als je in een positieve flow zit.

 

Om die positieve flow te bereiken en vast te houden is het heel erg belangrijk dat je de dingen doet waar je blij van wordt. Ga bij jezelf maar eens te raden waar jij blij van wordt. Schrijf ze eens op. Kun je er nu zo snel niet opkomen schrijf ze dan voor jezelf op als je ze hebt ervaren. Iedereen heeft ze en heeft er meerdere.

 

Als je ze helder hebt voor jezelf ga er dan mee aan de slag. 

Ze kunnen je zeker helpen met het behalen van je doelen maar zorg er ook gewoon voor dat ze je regelmatig blij kunnen maken. In het begin zul je deze dingen voor jezelf moeten plannen, op den duur zorg je er wel voor dat ze regelmatig voorkomen. 

 

Als dit betekend dat je dit los van je gezin moet doen omdat het momentje voor jezelf je erg blij kan maken, ga je dan ook niet schuldig voelen. Ook moeders mogen best iets voor zichzelf doen. 

 

Wil je ze gebruiken als beloning om je doel te halen kan dit super stimulerend werken. Maak je doel niet te groot en haalbaar. Wil je graag gewicht verliezen denk dan eens aan wat je erg  leuk zou vinden om te doen of te krijgen als je weer 5 kilo bent afgevallen. Maak je doel zichtbaar voor jezelf. Schrijf het op en hang je doel op een plek dat als je het even moeilijk hebt met je motivatie vast te houden je meteen weer kunt zien waar je het voor doet. 

Het mag van alles zijn. Of het nou een bos bloemen, leuk truitje, nieuwe schoenen of in mijn geval een priveles paardrijden maakt niet uit.

Zorg dat je er blij van wordt!

Reactie schrijven

Commentaren: 0