Nee vooral niet nu

 

Jullie kennen hem ook vast allemaal, je agenda vol en je kind ziek.

Voor mij is het zo'n week

 

Het begon bij mij afgelopen Zaterdag. Ik maak me op voor een lekkere week. Vol energie kijk ik naar mijn agenda. Mijn werk is druk, in mijn praktijk behoorlijk wat afspraken, sporten en voor mijn praktijk nieuwe materialen maken. Maar dan komt het......

 

Mijn dochter komt thuis van een verjaardag van een vriendinnetje en komt tegen me aan zitten. Ik voel dat het lijfje hartstikke warm is en ze zegt, "mam ik voel me echt niet lekker"

Het eerste wat er dan in me op komt is 

Nee vooral niet nu

 

En dan denk ik, even schakelen. Eerst oppas regelen voor mijn werk bij AH. Gelukkig is dat een part-time baan en mijn schoonouders staan altijd klaar. Nu de rest van mijn agenda. Voorheen werd ik er heel kriebelig van, alles afbellen en aan huis gekluisterd blijven. Nu doe ik het anders. Natuurlijk zijn er gewoon afspraken die echt moet verzetten maar er zijn ook vast dingen die je naar voren zou kunnen halen zodat het je later lucht kan geven in je drukke agenda. Zo had ik bijvoorbeeld gedacht om mijn groepstraject volgende week eens onder de loep te nemen omdat het de week erna start. Dat heb ik naar deze week getrokken en is al bijna af. Het mooie is zelfs dat ik er nu meer tijd aan kon besteden omdat ik nu niet 4 keer per dag heen en weer naar school hoeft te lopen. 

 

Het is dus zaak voor je zelf om niet in bedreigingen te denken maar je kansen te zien en die te benutten. Zorg dat je voor jezelf de rust kan bewaken. Er zijn vast dingen die je in jouw situatie kan bedenken. Deze dingen zorgen er voor jou voor dat je niet baalt van dat alles om moet maar geeft je energie dat je toch weer iets hebt gedaan dat je misschien al heel lang hebt willen doen. Die energie maakt jouw een POWERVROUW.

 

Heerlijk die voldoening. 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0