Hoe druk heb je het echt?!?

Mijn ondernemers coach stelt mij de vraag ook wel eens, heb je het druk of ben je druk. 

Het zelfde geld ook voor de moeders die ik in mijn praktijk zie en daarom stel ik de vraag ook regelmatig. 

 

Als je naar jezelf kijkt wat denk je dan? Ben je druk of heb je het druk?

 

Ik zal hem even uitleggen. Ik geef een voorbeeld van mezelf. 

Ook ik denk wel eens dat ik het erg druk heb. Ik ben heel druk bezig om voor mijn gezonde mama traject een werkboek te schrijven. Geloof me dat is veel werk maar ook echt wel druk. Dit is het druk hebben. Maar tijdens het schrijven ben ik heel enthousiast en sta ik te popelen om het daadwerkelijk te laten drukken. Nu ik een aantal dagen bezig ben hiermee betrap ik met meerdere malen erop dat ik tussendoor even op google zit om te kijken waar ik het moet laten drukken en wat het kost. Steeds weer op nieuw. Dat is nou druk zijn.

 

Ik maak het onderscheid tussen druk zijn en druk hebben op de volgende manier. 

Druk zijn levert me iets op. Ik ben aan het werk om uit eindelijk mijn salaris ermee te verdienen. Druk zijn levert me niets op. Het zijn van die dingen die helemaal niet nodig zijn. 

In mijn geval dus, wat levert het me op om te gaan uitzoeken wat het me gaat kosten om het te laten drukken als ik niet eens weet hoeveel pagina's mijn werkboek gaat krijgen. Het levert me inderdaad helemaal niets op. 

 

Dit is natuurlijk een voorbeeld uit mijn praktijk en het werk dat ik daarvoor doe maar kun je natuurlijk ook prima voor jezelf uitzoeken. De vraag is voor iedereen toepasbaar. 

Door dit jezelf wat vaker af te vragen kun je prima het onderscheid gaan maken en krijg je het vanzelf minder druk met druk zijn.

Reactie schrijven

Commentaren: 0