Even voorstellen

Ik ben Natasja van Dijk Gewichtsconsulente

Getrouwd en moeder van twee geweldige kinderen. Naast mijn eigen praktijk als gewichtsconsulente ben ik parttime werkzaam als teamleider in het Albert Heijn filiaal hier in het centrum, wat ik overigens nog steeds met heel veel plezier doe. Wat dit betreft zou ik prima passen in het plaatje van moeders die ik veel in mijn praktijk zie, dus ik kan me prima verplaatsen in deze moeders. 

 

Na de geboorte van mijn dochter was ik echt wel klaar met mijn overgewicht. Ik wilde over 10 jaar ook nog achter mijn kinderen aan kunnen hollen, dus moest ik er echt iets aan gaan doen. 

Alle bekende valkuilen ben ik dan ook wel een keer ingestapt. Ik ben een lekkerbek en lust echt alles. Ik cijferde mezelf veel te vaak weg. Te druk om even rustig iets te eten. Drukke dag, dan maar even een snelle hap halen. Tijd voor mezelf........ Daar heb ik toch helemaal geen tijd voor!!! Zorgen voor iedereen behalve voor mezelf. Laten we het over bewegen maar helemaal niet hebben.

 

Wat dat betreft is er heel veel veranderd als ik nu naar mezelf kijk. Het extreme overgewicht heb ik al jaren geleden achter me gelaten. Ik eet gezond. En ja ik beweeg zelfs twee tot drie keer per week, wat met fibromyalgie niet altijd even makkelijk is maar wel heel noodzakelijk. Mijn gezonde leefstijl zorgt er voor dat mijn lichamelijke beperkingen mij niet in de weg staan en ik er zelf minder last van ondervind.

 

De veranderingen die ik in mijn eigen leven heb aangebracht zijn dan ook de aanleiding voor mij geweest om de studie gewichtsconsulente te gaan volgen en mijn praktijk te starten. Ik heb hierin mijn passie gevonden. Wat is er nou mooier dan drukke moeders goed voor zichzelf te laten zorgen zodat ze ook voor hun gezin goed kunnen zorgen